Затишието на БФБ продължава

Акциите на Стария континент отстъпиха от 5-годишните си върхове достигнати вчера, а азиатските и американските пазари остават без значителни изменения притеснени от данните за забавяне на растежа на световната икономика.

Активността на родните инвеститори беше изключително ниска като оборотът на Българска фондова борса достигна 960 хил. лева, но над 730 хил. от тях бяха реализирани в сегмента за облигации. Измерителите на родната борса завършиха със смесени резултати в рамките на 0.37%.

Начело на търговията с една сделка на стойност 42 хил. лева застана Юрий Гагарин, като пазарната оценка на дружеството остана без промяна при 60 лева за една ценна книга. Без изменение в края на днешната сесия приключи и Първа инвестиционна банка. Петрол продължи поевтиняването си от вчера, но при доста по-слаба търговия, като днес се обезцени с още 9.43% до цена от 4.61 лева за една акция. На негативна територия с понижения между 1 и 2% завършиха още Синергон Холдинг, Химимпорт и Зърнени Храни. Сред малкото печеливши днес остана КЗ Одесос, чийто акции поскъпнаха с 7.94% до 68 лева за една акция.

На пазара на компенсаторни инструменти боновете за земеделска земя и компенсаторните записи поевтиняха съответно до 50.3 и 38.2 стотинки за лев номинал, а жилищните записи се покачиха до цена от 37.1 стотинки за един брой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *