Защо Playboy маха голите снимки от страниците си?

Емблематичното мъжко списание „Playboy“ обяви, че планира да свали от страниците си напълно голите фотографии на жени, предаде CNN.

Скоро думите „Чета го заради статиите“ ще бъдат много по-достоверни.

Новината, съобщена първо от New York Times, ще предизвика шокови вълни сред индустрията, тъй като списанието е част от американската поп култура от дебюта си през 1953 година.

Редизайнът на „Playboy“, който вероятно ще се състои през март, е реакция на все по-нарастващата достъпност до онлайн порнографията.

„Сега сте на един клик разстояние от всеки сексуален акт, който можете да си представите, и то безплатно“, заяви главният изпълнителен директор на изданието Скот Фландърс. „Това е просто минало при това стечение на обстоятелствата“, добави той.

От революционното списание, което е основано от Хю Хефнър, обявиха, че „Playboy“ все още ще включва жени в провокативни пози, но вече няма да са напълно голи.

Премахването на голите фотографии може да тласне напред другите елементи в списанието.

„Интервюто в „Playboy“ отдавна беше една от най-добрите колонки в света на списанието. По някакъв начин останалата част от изданието го спъваше“, написа в Twitter медийният репортер от Politico Алекс Веприн.

Сега младите мъже, които минават през пубертета, ще трябва наистина да четат „Playboy“ заради статиите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *