За пръв път дипломанти от ВУЗФ защитиха магистърските си тези публично

За пръв път на 25 юли дипломанти на Висшето училище по застраховане и финанси защитиха магистърските си степени публично. Седем студенти имаха възможност да покажат труда, върху който са работили и с който придобиват образователните си степени, не само пред комисията за оценяване, но и пред обществеността и всеки заинтересован. Те бяха избрани да защитят работата си пред широка аудитория измежду всички студенти, според критерии като актуалност и практическата насоченост на разработката.

„През годините сме ставали свидетели на страхотни трудове на наши студенти, а добрата работа трябва да се показва и насърчава. Затова по подобие на защитите на MBA програмите и докторските дисертации, и във ВУЗФ въведохме първата публична защита на дипломни работи. Студентите ни вече могат да представят и застанат зад идеите и проектите си, а обществеността, представителите на бизнеса и всеки заинтересован – да разбре за тях, а защо не и да помогне при реализацията им“, обясни ректорът на ВУЗФ доц. Григорий Вазов.

Той беше председател на изпитната комисия и с приветствие към дипломантите откри събитието. Студентите от своя страна защитиха брилянтно магистърските си тези. Ето и имената и темите на блестящо представилите се дипломанти:

* Павлина Атанасова Тасева- специалност „Бизнес анализ и ERP решения“ с тема „Визуализацията като възможност за подобряване разбираемостта и повишаване полезността на информацията“ с научен ръководител гл. ас. д-р Бисер Райнов.

* Стефан Стоянов- специалност „Финанси“ с тема „Ползите от премахването на корпоративния данък в България“ с научен ръководител доц. д-р Станислав Димитров и рецензент доц. д-р Юлия Добрева.

* Деница Минчева- специалност „Финанси“ с тема „Инвестиции в научноизследователска и развойна дейност (НИРД) в сектора на информационните и комуникационни технологии – устойчивост на фирмено ниво“ с научен ръководител доц. д-р Евгени Евгениев и рецензент доц. д-р Станислав Димитров.

* Гичка Арнаудова- специалност „Финансов мениджмънт и маркетинг“ с тема „Анализ на дистрибуционната политика на „Алианц България“ АД“ с научен ръководител проф. д-р Боян Дуранкев и рецензент доц. д-р Даниела Бобева.

* Владислава Цолова- специалност „Управление на човешки ресурси и лидерско поведение“ с тема „Влияние на финансовата криза върху корпоративната социална отговорност“ с научен ръководител доц. д-р Григор Димитров и рецензент доц. д-р Юлия Добрева.

* Стела Косева- специалност „Управление на човешки ресурси и лидерско поведение“ с тема „Мотиви и фактори за текучеството на персонал“ с научен ръководител гл. ас. д-р Теодора Лазарова и рецензент доц. д-р Даниела Колева.

* Стефка Танчева – специалност „Управление на човешки ресурси и лидерско поведение“, с тема: „Обучението на служителите в компанията – елемент от управлението и развитието на човешките ресурси“, с научен ръководител проф. д-р Маргарита Атанасова и рецензент  д-р Теодора Лазарова.

 

Ели ЯНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *