За 20 години инвестициите в „Идеал Стандарт – Видима” са над 120 млн. евро

Инвестирането продължава и през 2012г. в подобряване условията на труд, в технологично обновление и повишаване на производствената ефективност на заводите за санитарна арматура и керамика, както и в подкрепа на развитието на работниците и служителите, и подобряването на живота на местната общественост”, заяви Васил Кънев, Изпълнителен директор и Председател на съвета на директорите на „Идеал Стандарт – Видима” АД. Това стана ясно по време на среща с регионални медии в Севлиево на 20 юни 2012г., като част от поредица събития под надслов „20 години нова история”, посветени на отбелязване на поставеното през 1992г. от „Видима” АД и Американ Стандарт начало и развитието на най-успешната инвестиция в България.
Пред журналисти членове на съвета на директорите на компанията разказаха за предизвикателствата и успехите за изминалите 20 години, през които многократно се увеличава капацитетът на заводите за санитарна арматура и санитарна керамика, създават се нови работни места, подобряват се условията на труд, инвестира се в опазване на околната среда и се подкрепят дейности, стимулиращи социалното и културно развитие на района. Сред любопитните факти, споделени по повод 20-годишнината, са: развитието на компанията от 900 през 1992г. до 3300 работещи през 2012г., създаването на центрове за информационни технологии и финансова отчетност, които обслужват международната компания Идеал Стандарт Интернешънъл, очакванията през юни 2012г. да бъде произведено 30-милионното керамично изделие от откриването на завода за санитарна керамика (през 1997г.).
Васил Кънев подчерта, че успешната история също си има своя история: „За мен никога историята не започва от момента, когато аз започвам нещо, което означава че от 1934 до 1992 година са работили хора, в съществуващата тогава компания „Видима”АД. Изказвам благодарности на всички работещи и хората, които подкрепиха идеята”. Валентин Ганев,  Директор на завода за производство на санитарна керамика, сподели, че: „Заводът за санитарна керамика в Севлиево, който е най-големият от заводите на Американ Стандарт и сред най-големите прозводители в Европа, е най-успешната инвестиция на зелено като компания и хора в България”.
На въпрос на какво се дължи успеха на инвестиционната политика от 1992г. насам и на компанията като цяло, Красимир Копчев, Директор на завод за производство на санитарна арматура и Зам. Председател на Съвет на директорите на „Идеал Стандарт-Видима“ АД, отговори, че внедряването на новитетехнологии, доброто отношение към работещите, условията на труд и опазването на околната среда винаги са били приоритет: ”Идеал Стандарт – Видима” АД е социално ангажирана компания и това е известно на всички. Ние работим с ясната мисъл и идея, че хората са нашето бъдеще и надежда и ние водим възможно най-добра социална политика с грижа и гаранция за днешния и утрешния ден на всички работещи в компанията”. Милена Богданова, Директор Човешки Ресурси за регион Източна Европа, сподели, че компанията е предпочитан работодател, който се отличава с възможностите за усвояване на световните стандарти на работа, професионална реализация и кариерно развитие в рамките на международната компания Идеал Стандарт Интернешънъл, част от която е „Идеал Стандарт – Видима” АД от 2007 година.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *