Земунският клан иска главата на наш митничар!

Пред Кюстендилският окръжен съд той разкри, че от Земунският клан са заплашили да му отрежат главата, съобщава „Вяра“, цитиран от БЛИЦ.
Общо 9 души дадоха показания по случая. Съдия Дияна Данаилова даде ход на първото заседание по делото срещу Ефтимов, на когото е повдигнато обвинение по член 301 от Наказателния кодекс, което предвижда от 3 месеца до 6 г. лишаване от свобода или пробация, както и парична глоба до 5000 лева.
Случаят е от 17 септември миналата година, когато Ефтимов бил нощна смяна на трасе „входящи“ на пункта. Той се включил в проверка на автобус на фирма „Село Турс“, преминаващ транзитно през България за Косово. В него пътували 11 души. Когато рейсът бил откаран към халето, косоварят Семир Янова застанал пред пътниците и забранил физическа проверка. Започнал да хвърля кашони с минерална вода по митничаря и се наложило да се намесят служители на Гранична полиция.
Янаки Ефтимов обяви пред съда, че случаят с подкупа не е случаен. Конфликтът с фирмата датирал от 2003 г., когато съставил акт на брата на Семир Янова – Селадин, на пункт „Калотина“. „Тогава имаше грандиозен скандал. Беше ми предложен подкуп, който отказах. Това беше първият път на лично отношение към мен и моите  колеги. Заплашиха ни дори, че ще ни отрежат главите. В прав текст ни се каза, че Селадин е един от босовете на земунския клан.“, заяви Ефтимов. Той разкри, че са имали информация за братята, според която те прекарвали наркотици в автобусите.
Заради скандала Янаки Ефтимов е отстранен от работа и възстановен с решение на Върховния административен съд през лятото. Понастоящем работа в административното управление на митницата в Благоевград. Живее в София, има 3 деца.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *