Зимните курорти с повече туристи

Зимните курорти са предпочитана дестинация за българите през почивните дни. Много семейства и деца избират да пътуват към планините и да практикуват ски спортове. И аз лично се уверих както в интереса на туристите, така и в спазването на противоепидемичните мерки на съоръженията.

Популярни ски курорти в България - Bor.bg

Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в Боровец, след проверка в курорта и региона, съобщиха от Министерството на туризма.
Вицепремиерът е посочила още, че редовните инспекции доказват, че обектите работят спрямо въведените и утвърдени правила от Министерството на туризма още през октомври. И припомнила, че подготовката за зимните месеци е започнала още през лятото, като е имало редица срещи с представителите на бизнеса, информира economynews.bg.
През тази седмица се очаква повишен интерес и ръст на резервациите, което се потвърждава от данните на всички зимни курорти – Боровец, Банско, Пампорово и Витоша, е информирала министър Николова.

Най-красивите планински курорти в България | RozovaDolina.Net

По думите й причината е междусрочната ваканция на децата, която родителите често използват като възможност да слеят няколко дни заедно с почивните, за да изкарат повече време сред природата на чист въздух. В допълнение ръководства на курортите посочват, че положителен ефект оказва и падналото количество сняг в последните дни, което подобрява и разширява възможностите за различни видове зимни спортове, е уточнила още вицепремиерът Николова.

Боровец

Във връзка с повишения интерес към планините, Министерството на туризма призовава туристите да карат само в маркираните трасета, за да се избегнат нежелани инциденти.

По време на обиколката си в региона вицепремиерът Марияна Николова е проверила и места за настаняване и СПА центрове за спазване на противоепидемичните мерки. В село Белчин министърът установила, че в района има много гости и заетостта на спа комплексите е добра. Тя лично се убедила и в стриктното спазване на правилата за работа, гарантиращи сигурност и безопасност на посетителите.

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *