Зимните курорти у нас ще привличат туристи с по-ниски цени

© Снимка:   БГНЕС

 
 

 

 

По-ниски цени ще посрещнат туристите в зимните курорти. Това прогнозира заместник-министърът на икономиката и енергетиката Иво Маринов. От министерството очакват ръст на туристите до три процента и по-добър от миналогодишния сезон.
Основното увеличение в броя на туристите очакваме от руския пазар. Записванията оттам са между 20 -30 % повече в сравнение с миналата година. По- голям брой туристи се очакват и от Великобритания и от балканските страни. Курортите са готови за зимния сезон и ще посрещнат своите гости с по-ниски цени, прогнозира заместник-министър Иво Маринов. Той подчерта, че въпреки това ще се запази доброто съотношение качество-цена. Това е предимството на българския туризъм и на него се разчита да направи сезона по-добър от миналогодишния. Изравненият размер на ставката ДДС в туризма не би трябвало да увеличи цената на услугата. Ако това се случи, ще е спекула, посочи Маринов.
И за да се предотвратят проблеми като тези по електропреносната мрежа през лятото по морето, предварително е проверено състоянието на съоръженията в зимните курорти. Аварии и прекъсвания не се очакват, увери заместник- министърът.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *