Златото е на път да отбележи най- дългата губеща серия на седмична база от 1999

Златото се стабилизира около 5- и половина годишно дъно в четвъртък, оставайки на път да запише седмата си поредна седмица на загуба, което е най- дългата губеща серия на метала от 1999 до сега. Очаква се в петък данните за заетостта да определят колко близо е Фед до очакваното повишение на лихвения процент.

Силни данни за неселскостопанската заетост биха разпалили спекулациите, че Фед ще започне да затяга паричната политика още следващия месец, което е вероятно да избута нелихвоносния метал до нови дъна.

Спот златото остана почти без промяна на 1 088.76 долара за тройунция. Металът се търгува под 1 100 долара откакто проби подкрепата при разпродажбата от 20 юли, поевтинявайки до 1 077 на 24 юли, което е най- ниската стойността на златото от февруари 2010 до сега.

Кюлчетата са на път да реализират загуба от 0,6% за седмицата, като седмата поредна седмична загуба съответства на подобна губеща серия от периода май- юни 1999.

Американските фючърси върху злато с доставка през декември поевтиняха с 0,1% до 1 088.80 долара за тройунция.

Броят на американците, попълнили нови молби за помощи при безработица, нарасна по- малко през очакваното за миналата седмица, което предполага, че условията на пазара на труда продължават да се затягат.

Сред останалите благородни метали платината и паладият останаха близо до няколкогодишни дъна. Платината бе на загуба от 0,3% до 948 долара за тройунция, оставайки на път да реализира пета поредна седмица на загуба, докато паладият поскъпна с 0,6% до 598.50 долара за тройунция, но вероятно ще остане на загуба за седмицата. Среброто поскъпна с 0,7% до 14.69 долара за тройунция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *