ЗПАД Алианц България увеличава капитала си три пъти до 18 млн. лв.

Капиталът на ЗПАД Алианц България да се увеличи от 6,01 млн. лв. на 18,03 млн. лева, решиха акционерите на годишното Общо събрание на дружеството, съобщиха от застрахователната компания.

„Увеличението на капитала ще се извърши за сметка на неразпределената печалба от минали години. За целта ще бъдат издадени 2,4 млн. безналични поименни акции”, обясни Орлин Пенев, изпълнителен директор на ЗПАД Алианц България.

В съответствие с изискванията на Кодекса за застраховането е взето решение всички акции на дружеството да се превърнат в безналични.

През миналата година дружеството е реализирало 15 млн. лева печалба след облагане с данъци. Акционерите са взели решение част от нея в размер на 12,02 млн. лв. да бъде разпределена като дивидент, а останалата – 2,947 млн. лв. остава неразпределена.

За 2005 г. бруто премийният приход на ЗПАД Алианц България е в размер на 133 млн. лв., като реализираният прираст спрямо предходната година е 18,7%. Бруто платените обезщетения са в размер на 54,8 млн. лева.

„Постигнатите резултати се дължат преди всичко на балансираното развитие на застрахователния портфейл. Нашите очаквания са през 2006 г. ЗПАД Алианц България да се утвърди като лидер в общото застраховане по обем и рентабилност”, коментира изпълнителният директор на дружеството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *