Зърнопроизводители преместиха протестите си в София

Някои трактористи са прекарали нощта с машините си. Тракторите няма да участват в шествието. Протестиращи заявиха, че няма да затрудняват ежедневието на софиянци и че продължават да настояват за спазване на правилата и за оставки на министрите на финансите и на земеделието.
Столичната община въведе следните промени в организацията:
От 08.00 до 18.00 часа на 06.12.2011 г. и на 07.12.2011 г. се забранява престоят и паркирането с изключение на машините на участниците в протеста, както следва:
– на паркингите на пл. „Св. Александър Невски“, като на 08.12.2012 г. да се освободи частта от ул. „Оборище“ между ул. „Г.С. Раковски“ и ул. „11-ти август“ поради официалното посещение на председателя на Военния комитет на ЕС генерал Хакан Сирен.
– на централната част на паркинга на пл. „Народно събрание“ в пространството около паметника на Цар Освободител.
От 08.00 часа на 06.12. и 07.12.2011 г. до приключване на митингите да забранява влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства в двете посоки, по:
– ул. „Оборище“ между ул. „Г.С. Раковски“ и бул. „Васил Левски“;
– ул. „15-ти ноември“ между бул. „Цар Освободител“ и пл. „Св. Александър Невски“;
– ул. „11-ти август“ между ул. „Московска“ и пл. „Св. Александър Невски“.
Протестните манифестации са съгласувани да се проведат от 13.00 часа на 06.12. и 07.12.2011 г. без да се използват машини, с придвижване по крайна дясна лента по следния маршрут: от пл. „Св. Александър Невски“ по ул. „15-ти ноември“, пл. „Народно събрание“, бул. „Цар Освободител“ до пл. „Независимост“ с провеждане на митинг до 15.00 часа извън зоната за сигурност на съответните институции, без да се спира движението по бул. „Кн. Ал. Дондуков“ и обратно по бул. „Цар Освободител“, пл. „Народно събрание“ до пл. „Св. Александър Невски“ с провеждане на митинг до 17.00 часа извън зоната за сигурност на Народното събрание.
Столичното управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ трябва да осигури екипи за пожарогасене в района на Храм-паметника „Св. Ал. Невски“. Организаторът на протеста е длъжен да осигури химически тоалетни в района на Храмa и да наеме фирма, която да осигурява ежедневно почистване на мястото след приключване на мероприятията.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *