Идва ерата на лазерните телевизори

Японската компания Mitsubishi напредва с технологията за лазерен телевизор. Наскоро беше представен експериментален модел, който използва три лазерни лъча с различни цветове.
Недостатък на телевизора на този етап е дебелината му, която достига 25,4 см. Очаква се обаче комерсиалният вариант да бъде значително по-тънък, предаде technews.bg
Чрез специална технология за широкоъгълна оптична обработка, Mitsubishi успява да миниатюризира оптичната система на лазерния телевизор. Така, с намаляване на дебелината на екрана и размерите на външния адаптер, телевизорът ще стане подходящ за монтиране на стена.
Според Mitsubishi, контрастът и броят на цветовете на нейния екран превишават два пъти аналогичните показатели при течнокристалните и плазмените телевизори. В допълнение, лазерната технология позволява показване на триизмерни изображения.
Комерсиален вариант на лазерния телевизор се очаква на пазара още през тази година. Според експертите, течнокристалните екрани (LCD) вече клонят към миналото, с OLED се свързва настоящето, а бъдещето е на лазерните телевизори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *