Идентифицираха трима българи сред жертвите на експлозията в Лиеж

© Снимка:БГНЕС

Сред жертвите на експлозията в белгийския град Лиеж, която разруши до основи 5-етажна града, са идентифицирани трима български граждани. Очаква се да бъде разпозната и четвърта българска жертва.
16-годишно момиче на име Тюркен Сергеева Иванова, около 40-годишен мъж – Сергей Иванов Митков – и друг по-млад мъж – Искрен Бисеров Михайлов – са разпознатите до момента български жертви, съобщи белгийската информационна агенция „Белга“. Българският посланик в Белгия Христо Георгиев потвърди информацията за тримата загинали, като добави, че жертвите са роднини от село Пробуда, Търговищко. Единият от загиналите е бил съпруг, а другият баща на 16-годишното момиче. Негов син от друг брак също е живял с тях в същия апартамент на петия етаж на злополучната сграда. Той обаче все още не е разпознат.
Идентифицирането на тримата е станало възможно, благодарение на ДНК-пробите, взети от техни родните в България.
Отново по информация на местните медии, роднина на жертвите – българска гражданка, която живее в Холандия – е поела ангажимент да се погрижи за изпращането на телата у нас.
Общо 14 душидостигна броят на жертвитепри трагедията, която се разигра в центъра на Лиеж на 27 януари, когато изтичане на газ предизвика пожар и експлозия, след която една сграда се срути, а друга съседна беше частично разрушена.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *