Иде криза на пазара на ваканционни имоти

След срива на рублата и проблемите с руската икономика се очаква да продължи и спадът в търсенето на ваканционни имоти в България от страна на руснаците. Това каза за „Монитор“ Добромир Ганев, зам.-председател на Национално сдружение „Недвижими имоти“ (НСНИ).
Според него, за разлика от Лондон, Лазурния бряг или Испания, у нас имоти купуваха руснаци с по-ниски доходи, защото страната ни е масова дестинация.
По думите му обезценката на рублата ще накара братушките да отложат намерението си за инвестиция в България. „Процесът на отдръпването на руснаците от родния пазар на ваканционни имоти върви от началото годината с кризата в Украйна“, припомни той.
Финансистът Борис Петров заяви пред телевизия Bulgaria On Air, че при тази девалвация няма да има търсене от страна на руснаци на имоти по курортите ни.
Оттеглянето на руснаците от българския пазар на ваканционни започна да се проявява отчетливо през първото тримесечие, когато стана ясно, че Кремъл готви ограничения, които после въведе за притежаването на сметки в чужди банки и недвижими имоти зад граница на руснаците на държавна служба. През пролетта братушките се превърнаха от активни купувачи в активни продавачи на имоти най-вече в морските ни курорти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *