Изборите за европарламент – всяко чудо за три дни

Oтзвучават изборите за европейски парламент и бавно ентусиазмът се прелива към предстоящите парламентарни избори.“Започва ръчно броене заради инфарктна разлика между НДСВ и сините“, съобщава „24 часа“. Часовият вестник цитира Доган в нощта на изборите, че нова власт ще трае само една година. На вътрешните си страници детайлно е разгледана активността по градове, а също така и по държави под заглавие „Левицата е разбита в Европа“.

„Стандарт“ упоменава резултатите в проценти, според окончателните данни на Централната избирателна комисия за Европейски парламент. Акцентът на „Стандарт“епод заглавие „Бартер за вота“. „Размяна на гласове за парламентарни избори”, научили в „Стандарт“.

Лидерите Сергей Станишев и Ахмед Доган си стиснали ръцете за бартера на гласове за мажоритарните кандидати. ДПС няма да издига силни играчи в Хасково, Плевен, Перник и Монтана. Там Движението ще прелее влияние към БСП. За да върне жеста, БСП е обещала помощ на Доган, като отнеме гласове от ГЕРБ и АТАКА в смесените райони – съобщава „Стандарт“.

Темата в „Сега“ е озаглавена „ДПС се сдоби и с обръч от партии“. Чрез преливане на гласове към НДСВ и „Лидер“, Доган си подсигурява партньори за следващото управление – посочва „Сега“.

Анализът от резултатите на изборите показва, че на евровота партията на Ахмед Доган е предложила нова схема за манипулиране на вота – преливане на гласове към други партии. Едната от инжектираните формации е НДСВ, а другата „Лидер“ на Ковачки. И двете показаха неочаквано добър резултат – припомня „Сега“.

„Дума“ също цитира Доган от миналата нощ: „Най-страшна е мутризацията в политиката“. „Дневник“ пише: „Победителите не горят от желание да управляват“.

Всекидневникът е развил още две теми в контекста на преминалите в неделя избори под заглавие: „Нарушенията и преливането на гласове от ДПС към „Лидер“ и НДСВ и анализаторското мнение – постигнатите резултати водят до задънена улица“.

„Търновец получил 4 000 лева за разкриване на изборна измама“ – съобщава „Новинар“.“Пари“ цитира идеята на председателя на Българската търговско-промишлена палата Божидар Божинов новоизбраните да работят по еврофондовете и влизането в еврозоната така, че България да не е аутсайдер в Европейския съюз.

Проверка на“Монитор“ установила, че шефът на Столичния общински съвет Андрей Иванов е забъркан във финансова схема между кметството и фирми, които се грижат за чистотата на града.“Монитор“ научил, че съпругата на Андрей Иванов дарила 18 000 лева на хората на ГЕРБ.

Наред с анкети, ако изборите бяха днес, какво би се случило,“Труд“ публикува открито писмо от шефа на Централната избирателна комисия за Евровота Светла Димитрова до Константин Пенчев, цитирам: „Смени си съдиите, пишат ужасни решения.“

„Труд“ научил, че именно Светла Димитрова е тайнствената личност, която се е обаждала по телефона на шефа на Върховния административен съд по повод решението, с което съдът отмени регистрацията на СДС и Юруков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *