Извадиха старо дело на подсъдимия Лазар Колев

Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 28.01.2006 г., с цел да бъдат прикрити други престъпления /изнасилване и блудство/, при условията на опасен рецидив, с особена жестокост и по особено мъчителен начин, умишлено е умъртвил сестрите Росица и Христина Белнейски. Осъден е да заплати на родителите им обезщетение за претърпени морални вреди общо в размер на 400 000 лв. С оглед гарантиране правото на защитата съдът допусна до разпит двама нови свидетели, поискани от адвокат Марин Марковски. По искане на прокурора бяха допуснати 4 свидетели – полицейски служители, присъствали на местопроизшествието на 31.01.2006 г. в местността „Грамадите”.
По искане на защитата съдът допусна да бъде изискано дело, по което подсъдимия Лазар Колев е осъждан през 1999 г. в Районен съд Пазарджик.
Съдът отказа до допусне исканата от защитата ДНК – експертиза на веществени доказателства по отношение на нокътните изрезки от ръцете на пострадалите, като прие, че по делото до настоящия момент са били назначени и изслушани 4 експертизи в тази връзка и е проведена видео – конферентна връзка с вещо лице в Австрия.
Съдът прие, че искането да бъдат разпитани три вещи лица по делото не следва да бъде уважено. Същите се изготвили не експертиза, а експертна справка, която е дала само посоки на разследващите органи и е приложена като веществено доказателство по делото. Делото е насрочено за 20 октомври от 9 ч., когато ще продължи с разпит на допуснатите свидетели.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *