Изключи светлината, включи себе си. За час…

29 града в цяла България и 45 сгради в столицата ще изключат електричеството си за един час днес в 20.30 часа.
Това е част от глобалната инициатива на WWF, чрез която символично да се покаже нуждата от сериозни действия срещу промените в климата.
Над 1 милиард души в повече от 2800 града по целия свят са заявили участието си в инициативата.
85 процента от софиянците също обещават да угасят осветлението в дома си, сочат данни от експресно изследване на МБМД.
Сред някои от столичните сгради, които ще останат затъмнени за час са парламентът, Народният театър, Националният дворец на културата, Българска народна банка и други, предаде Дарик радио.
На световно равнище, по време на инициативата ще угасне осветлението и на някои от най-познатите места на планетата, като Айфеловата кула в Париж, статуята на Христос в Рио де Жанейро и най-високата съществуваща сграда в света Тайпей 101.
Някои от по-големите градове, които ще вземат участие са Лондон, Брюксел, Рим, Москва, Атина, Лос Анжелис, Лас Вегас, Хонконг и други.
Сред световно известните хора, които подкрепят кампанията, са носителят на Нобелова награда за мир архиепископ Дезмънд Туту и актрисата Кейт Бланшет.
„Часът на Земята” в София се съпътства и от още редица културни прояви. В момента на „Часът на Земята” пред Народния театър ще има концерт, който ще бъде на светлината на свещи и без използване на озвучаване с електричество”.
С 8.5 процента е паднало потреблението на ток в столицата по време на миналогодишното издание на „Часът на Земята”, когато България не участваше официално.
Прогнозира се тази година процентът да е значително по-голям.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *