Изнасяме автомобилни части за Словакия?

Възможно е България да започне да изнася автомобилни части за Словакия. Централноевропейската страна е сред водещите в Европа в производството на автомобили и автомобилни компоненти и ще търсим по-тясно сътрудничество в тази област. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в Братислава, където откри словашко-български бизнес форум заедно с президента на Словакия Иван Гашпарович, предаде КРОСС.

Според президента, с натрупания през последните години опит и с квалифицираните си кадри български компании имат потенциал да доставят детайли и оборудване за автомобилните заводи в Словашката република.

„България постигна много и днес в този сектор на икономиката у нас работят над 15 000 души. Само през последните месеци бяха открити 15 нови производствени мощности за автомобилни части в страната“, припомни Плевнелиев пред повече от 50 представители на българския и словашкия бизнес.

Президентите Плевнелиев и Гашпарович подчертаха, че страни със сходна икономическа структура, каквито са България и Словакия, са длъжни да насърчават диалога между бизнеса от двете страни в търсенето на общи решения за устойчиво развитие. Въпреки влиянието на икономическата криза, стокообменът между България и Словакия нараства с 20 на сто годишно и това създава благоприятни предпоставки за задълбочаване на икономическите отношения, беше отбелязано на форума. Двамата държавни глави насърчиха компаниите от двете страни да реализират повече взаимни инвестиции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *