Изненада: Съдия Янева влезе в болница, ВСС отложи изслушването

Янева е изпратила писмо до Висшия съдебен съвет, че от 24 юни е постъпила в болница на лечение и не може да се яви на изслушването, насрочено за днес, съобщиха „Фокус“ и БТА. Председателят на комисията Стефан Петров отказа да коментира какво е заболяването на Янева, но заяви, че състоянието й не е добро.
Във ВСС е постъпило и удостоверение от Александровска болница, че председателят на СГС се лекува там.
Преди седмица комисията за конфликт на интереси към ВСС покани Владимира Янева за изслушване, след като стана ясно, че при разпределението на делата в СГС тя е определена за докладчик по един от процесите срещу дружеството „Софийски имоти“. От друга страна, Янева като пълномощник на баща си, е закупила недвижимо имущество именно от това дружество.
Комисията искаше да я изслуша, за да установи има ли конфликт на интереси в конкретния случай и дали е трябвало Владимира Янева да си направи отвод. Тя трябваше да изпрати и документи във ВСС по този случай.
Проверка на инспектората към ВСС показа, че съдийката е допуснала четири нарушения, с които е забавила делото за „Софийски имоти“.
По-рано днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, заради чието приятелство с Янева избухна скандала в съдебната система, заяви, че двамата не са обсъждали евентуалното й подаване на оставка. „Не сме коментирали в личен разговор с Владимира Янева дали да си подаде оставка“, каза още Цветанов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *