Износът на Болярка се е увеличил 5 пъти за миналия месец

1578 хектолитра бира е изнесла зад граница миналия месец великотърновската пивоварна. За един месец увеличението в експорта е над 5 пъти. Това е съобщил за областния всекидневник „Янтра днес“ инж. Антон Ненов, изпълнителен директор на “Болярка ВТ”. Бирената фабрика убедително държи четвъртото място по продажби на пиво у нас. За четирите месеца на годината продажбите на единствената българска пивоварна възлизат на 139 757 хектолитра. По данни на Съюза на пивоварите ръстът е над 20 % в сравнение със същия период на м.г.

Ако сушата продължи, може да се наложи да внасяме пивоварен ечемик, заявява инж. Антон Ненов. На първо време ще се търсят резервите на вътрешния пазар.

Близо 3 млн. евро е инвестиционната програма на “Болярка ВТ” за т.г. 1 млн. евро са предвидени за цялостна подмяна на хладилното стопанство. Така ще станем единствената пивоварна у нас с хладилно стопанство от последно поколение, твърди инж. Ненов. През м.г. в бирената фабрика бяха вложени 6 млн. лв. в технологии и оборудване. От началото на приватизацията досега инвестициите във великотърновската бирена фабрика достигнаха 42 млн. лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *