Изтича срокът за подаване на декларации от фирми

Всички юридически лица, които са подали  годишните си декларации по електронен път и внесат дължимия данък до 2 април, ще ползват отстъпка 1% от годишния корпоративен данък, но не повече от 1000 лева.
Заедно с годишните декларации за облагане с корпоративни данъци дружествата са задължени да подават и годишни отчети за дейността. Дружествата могат да избират къде да подадат годишните отчети за дейността си. Възможностите са или по електронен път в Националния статистически институт (НСИ), задължително подписани с електронен подпис, или на хартиен носител в офисите на НАП.
Декларация се подава и от дружествата, които не са осъществявали дейност през 2011 година, но те подават специална декларация – образец 1010а и не са задължени да подават годишен отчет за дейността. Важно е да се знае, че юридическите лица, които не са се пререгистрирали до края на 2011 година в Агенцията по вписванията, също подават годишна данъчна декларация.
До настоящия момент внесеният корпоративен данък от варненските фирми е  16 840 800 лева, което е с 4 861 120 лева повече спрямо същия период на изминалата година, информират от НАП Варна.
Повече информация за декларирането и плащането на данъци може да се намери на сайта на НАП.  Консултации може да се правят и на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция на телефон 0700 18 700.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *