Изхвърлиха на улицата 13 хил. служители

Няколко верни царски „придворни“ получиха сладки постове в БТК за заслуги покрай аферата. Първо, гласът на Симеон – Димитър Цонев, стана говорител на БТК, след като изтече мандатът на кабинета „Сакскобургготски“. След него на топло местенце бе уредена и Гергана Сърбова. От няколко месеца тя е директор в компанията. Преди да постъпи на работа в БТК, Сърбова бе председател на Комисията за регулиране на съобщенията. Именно по време на нейното шефстване там БТК получи без търг и конкурс третия мобилен лиценз. С пост в телекома е и още един бивш кадър на царското управление. Антон Пиралков, който сега е директор за връзка с инвеститорите, по време на жълтото управление бе начело на Агенцията за българите в чужбина.

Но докато царските любимци се настаняваха в телекома, оттам бяха изгонени хиляди дългогодишни служители. За две години са освободени над 13 хил. души, а до края на 2006 г. ще си отидат още 5 хил. души. Това прави над 18 хил. от общо 24 хил. работещи в телекома преди раздържавяването. Уволняват се болни, жени в майчинство. Много работници са принуждавани със заплахи да напуснат „доброволно“.

Още една печална статистика беляза телекома, откакто е частен. Цените на услугите се повишиха с 50% от 2 г. насам. Затова над 150 хил. абонати се отказаха от домашните си телефони.

От компанията отчитат и драстичен спад в печалбата. Към март т. г. е с 30% по-малко, отколкото през март 2005 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *