„Икономист“: България е най-тъжното място в света

България е най-тъжното мястов света, ако вземем предвид връзката между доходите на глава от населението и задоволството от живота. Това пише „Икономист“ в статия, озаглавена „Богатите, бедните и България“.
Списанието се опитва да развенчае популярния мит, че парите не могат да ни купят щастие като се опира на нови изследвания. Американските изследователи Бетси Стивънсън и Джъстин Уълфърс от университета в Пенсилвания са събрали информация за въздействието на доходите върху щастието от почти всички места по света и са групирали тези държавив 10-пунктова скала.
Учените са установили, че западноевропейците и северноамериканците са близо едни до други, макар че има и аномалии като учудващо унилите португалци, отбелязва „Икономист“.
Хонконг и Дания, например, имат сходни доходи на глава от населението при паритетна покупателна способност, но задоволството от живота на хонконгците е 5,5, а на датчаните – 8 по десетстепенната скала.
От класацията се вижда, че латиноамериканците са радостни, жителите на бившите съветски републики са забележително окаяни, а България е най-тъжното място на света според доходите на глава от населението, заключава „Икономист“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *