Икономическият форум за Югоизточна Европа с фокус малкия и среден бизнес

Седмото издание на Икономическия форум за Югоизточна Европа по традиция ще се проведе на 1 и 2 ноември 2005 г. в Националния дворец на културата, съобщиха на пресконференция организаторите на събитието. Основната тема на форума тази година ще е “Развитие на икономика на знанието и подкрепа за конкурентноспособни малки и средни предприятия”.

„Не беше лесно да изберем темата, но я фиксирахме още през март“, заяви Георги Табаков, председател на Български икономическо форум. Той уточни, че участието на малките и средни предприятия във форума ще бъде безплатно.

„В България поне 50% от хората са наети по един или друг начин от малки и средни предприятия. Производственото ниво в тези предприятия обаче все още е ниско и за България е спешно да намери начин да увеличи производството им“, заяви Нийл Буне, постоянен координатор на ООН за България.

През двата дни на събитието ще се проведат 16 сесии и кръгли маси. Общият брой на лекторите е над 50. Между отделните сесии организаторите са предвидили време и за бизнес срещи и осъществяване на лични контакти. Очаква се броят на участващите във форума да е над хиляда, сред които над 200 фирми.

В тазгодишното издание на Икономическия форум ще вземат участие официални представители на 7 страни от региона – Босна и Херцеговина, България, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия и Черна гора, Хърватска.

Тази година събитието е подкрепено от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), Програмата за развитие на Организацията на обединените нации (ПРООН) и асоциациите на италианския бизнес в региона.

В рамките на предстоящото събитие ще се състоят дискусии по следните теми: Развитие на икономиката на знанието и информационни и комуникационни технологии; Политика за конкурентноспособни малки и средни предприятия; Перспективни енергийни решения и възобновяеми източници на енергия; Финансови пазари в Югоизточна Европа; Развитие на транспортните мрежи в Югоизточна Европа; Недвижими имоти; Италиански бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *