Имало и трети човек в апартамента на убитата варненска студентка

Присъствието на трети човек в апартамента, в който на 6 март беше убита 21-годишната студентка Радостина Евтимова, е безусловно. Това смятат адвокатите на обвинения за престъплението Георги Цветанов. Защитниците му Тодор Касабов, Илиян Василев и Димитър Димитров обвиниха прокуратурата в тенденциозност и некомпетентност заради отказа й да извърши допълнителни следствени действия.

В апартамента на варненската улица „Мир“, където е извършено убийството, и по вещите на Радостина, открити в дома на Георги, има кървави следи от три различни кръвни групи – нулева, А и АB. Радостина е кръвна група А, а тази на Георги все още не е установена. Неговите родители са с кръвна група А. Ако и той е от същата означава, че неизвестните лица в апартамента са били двама, заяви адвокат Тодор Касабов. Той разкритикува прокуратурата и заради отказа й да провери компютъра на Радостина, с който тя, във фаталната нощ, е кореспондирала по Скайп с приятеля си в Лондон Петър. Само неговият лаптоп е бил изследван и после му е върнат обратно. Според адвокат Касабов при разследването не са проверени също телефонните разговори на Радостина и Петър. Разпечатка е направена единствено на разговорите на Георги.

Няма категорични доказателства, че по време на престъплението Петър е бил в Лондон, смята другият защитник Илиян Василев. Той добави, че приятелят на жертвата е трябвало да бъде проверен дали се е свързвал с някого, след като по Скайп-а е разбрал, че Радостина е заедно с Георги.

Съдебномедицинската експертиза не доказва, че студентката е била изнасилена от обвиняемия, каза още Василев. Според него подобно обвинение срещу клиента му се гради единствено на присъствието му в апартамента.

Версията на Георги за нощта на убийството е, че е усетил пробождане в крака и започнал да се отбранява, при което е получил наранявания по ръцете от непознатия нападател. След това спомените му се губят до момента, в който не вижда мъртвото тяло на Радостина. Тогава запалва цигара, събира вещи и дрехи на жертвата, по които се съмнява, че има негови отпечатъци, и се прибира вкъщи.

Острието на ножа, открит в дома на Георги и с което прокуратурата смята, че е извършено убийството, е извито. С него не могат да бъдат нанесени прави прободни рани, каквито са открити по тялото на жертвата, отбеляза третият защитник Димитър Димитров. Той прогнозира, че процесът ще има успешен край за клиента му.

„Отнасяме се с изключително съчувствие към родителите на Радостина, които също имат правото на справедлив процес. Не е коректно обаче общественото мнение да се обработва предварително от прокуратурата“, заявиха адвокатите на Георги Цветанов. Те се оплакаха, че досега не са успели да разговарят с него директно и все още не са виждали внесения през седмицата в съда обвинителен акт.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *