Имигрантите в Англия 2 години без помощи

Пълна забрана на достъп до социални услуги за срок от 2 години на имигранти от новите страни членки на ЕС, включително Румъния и България. Това предлага кметът на Лондон Борис Джонсън, съобщава румънската агенция Медиафакс, като се позовава на изданието „Лондон ивнинг стандарт“.

Според публикацията кметът на Лондон е изказал подкрепа за намерението на британския премиер Дейвид Камерън да предоговори „правомощията“ на Великобритания, така че неговата страна да не плаща повече милиони лири стерлинги като детски надбавки за деца, които не живеят във Великобритания.

В емисия на радио LBC 97.3 Джонсън заявил, че макар да подкрепя имиграцията, продължава да има „проблем“ със свободата на движение на работници в разширения ЕС.

„За мен това е реално притеснение, тъй като тогава, когато се присъединихме към Общия пазар през 1973 г. и организирахме референдум през 1975 г., се присъединихме към много, много по-малка група държави, които бяха много, много по-близки в икономически контекст до голямата маса (в момента) – 500 милиона души, 27 държави, в които се сблъскваш с огромни разлики по отношение на системата на помощи и така нататък“, заявил кметът на Лондон.

„Защо британските данъкоплатци трябва да плащат детски надбавки на лица, които може да работят във Великобритания, но чиито деца живеят в Полша“, продължил Джонсън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *