Имигрантите са полезни за Великобритания

Въпреки негативното отношение към тях, имигрантите от ЕС всъщност не влияят толкова зле на Великобритания. Оказва се, че тези от страните, присъединили се към обединението през 2004 г., плащат повече данъци, отколкото получават като услуги от правителството.Това показа изследване на учени, публикувано в Economic Journal, предаде BBC.

За 11 г. -0 от 2000 до 2011 г. – имигрантите от ЕС са внесли в британската хазна „чисти“ 20 млрд. паунда /около 32 млрд. долара/ като данъци, т.е. почти 5 млрд. паунда повече, отколкото получават във вид на социални услуги като образование и здравеопазване. Изследването, което сочи тези числа, е направено от Центъра за проучване и анализ на миграцията при Университетския колеж на Лондон /UCL/. След 2004 г. имигрантите са внесли в хазната 12% повече, отколкото са получили от нея. Експертите отчели както тези разходи, които растат при приръст на населението като образование и здравеопазване, така и разходите, на които имиграцията не влияе – като тези в областта на отбраната. При това, отбелязват в доклада, имигрантите от ЕС са доста образовани от родилите се в Обединеното кралство хора. Проучването показва, че 60% от новите имигранти, пристигащи от Западна и Южна Европа, са с висше образование. Около 25% от пришълците от Източна Европа, пристигнали да работят във Великобритания, също са с дипломи от университети.

Наскоро немското сп. „Шпигел“ информира, че ако британският премиер Дейвид Камерън продължава курса за съкращение на имиграцията от държавите членки на ЕС, канцлерът на Германия Ангела Меркел ще преустанови да настоява за запазването на членството в ЕС на Великобритания. Списанието уточнява, че Меркел е заявила това в открит текст на Камерън по време на лична среща с него на последната среща на високо равнище на ЕС в Брюксел. Дейвид Камерън ще представи преди Коледа план за ограничаване на правата във Великобритания на имигрантите от другите страни от ЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *