Имотите в Стария Пловдив вървят по 900 – 1 000 евро за квадрат

От: Ангелина Христозова

Засилен интерес към имотите в архитектурния резерват Старинен Пловдив отчитат брокерите в града. Около Хисар капия – центърът на архитектурния резерват, квадратен метър в момента се котира между 900 и 1 000 евро.

Сред кандидат-купувачите има и чужденци от Швейцария, Дания, Франция, Холандия, Англия. Задграничните потенциални купувачи търсят имоти най-вече за свои представителства. Докато българите искат да имат собствени жилища в престижния квартал на тепето.

За продажба са обявени заведения, парцели и къщи. Някои от жилищата са ремонтирани основно и имат всички съвременни удобства – модерни бани и санитарни възли, отопление, ремонтирани дворни настилки. Не липсват и оферти на парцели, върху които има полуразрушени постройки. Терен от 210 квадратни метра със постройка, подлежаща на събаряне, се продава за 85 000 евро.

Брокерите констатират и един любопитен факт: всичките им продажби в архитектурния резерват са в брой. Няма купувачи, придобили имот чрез банков кредит.

Високи са и наемите за заведения в Стария град. Малките обекти се предлагат за 600 евро, а по-големите вървят по 1 100-1 400 евро месечно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *