Имоти за милиони продават частни съдебни изпълнители в Пловдивско

Частен съдебен изпълнител обяви за втора публична продан най-скъпия имот, който се продава напоследък в Пловдив. На първия търг през май нямаше кандидати да платят близо 10 милиона лева за парцела от 7728 квадратни метра на ул. „Асеновградско шосе“ № 4. Сега теренът, който включва два недовършени строежа – на 15 и на 8 етажа, паркинг за 150 места и празна площ, отново се продава. Този път цената е с 20 % по-ниска от първоначалната. Желаещите да купят парцела трябва да са готови да платят почти 8 милиона лева, за да придобият имота. Търгът за втората му продажба е насрочен за 5 септември от 15:00 часа в Окръжен съд – Пловдив.

Два от 3-те най-скъпи имота, които продават частни съдебни изпълнители в Пловдивско през август, са в първомайското село Искра. Това са винарски изби, собственост на различни дружества.

Частен съдебен изпълнител продава винарска изба в местността Зофийца край селото. Имотът е с обща площ от 7929 кв. м, на която са построени производствени, административни и сервизни помещения, лаборатория, пречиствателна станция и др. Първоначалната тръжна цена на имота е 1 650 000 лв. без ДДС. Върху него има наложени 6 възбрани, 2 договорни ипотеки и 2 особени залога. Търгът за продажбата на винарската изба е на 19 август от 10:00 часа в Районен съд – Първомай.

В същия съд, но на 28 август от 14:00 часа, ще се продава и второто предприятие за производство, отлежаване и бутилиране на вино в Искра. Първоначалната му тръжна цена е 1 166 250 лв. На терена от 5549 квадратни метра са построени производствени сгради, цехове за бутилиране и др. Върху имота има наложена необслужвана ипотека към банка и възбрана от частен съдебен изпълнител Никола Видев.

Общо 24 имота продават съдия-изпълнители в Пловдивска област. Най-много – 9, са в областния център, 3 – в първомайското село Искра, 2 – в с. Стряма, община Раковски. По 1 имот се предлагат в градовете Асеновград, Първомай, Сопот, Садово, Раковски и Брезово, както и в селата Стоево, Брестник, Ръжено Конаре и Ягодово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *