Инвестбанк първа у нас предлага ипотечен кредит за покупка на имот в държава от ЕС

Инвестбанк е първата банка в България, която предлага уникален по рода си кредитен продукт, без аналог на пазара на ипотечни кредити в България.

С ипотечен кредит за покупка на имот в чужбина може да бъде закупен имот в държава, членка нта Европейския съюз. Кредитите се отпускат в евро, при изгодна фиксирана лихва за първите пет години и дълъг срок за погасяване – до 25 години. Банката предоставя финансиране до 80% от стойността на обезпечението. Фиксираната лихва за първите 5 години от срока на кредита дава сигурност на клиентите при управлението на разходите им. Като специален бонус за кредитополучателите Инвестбанк предоставя кредитна карта с предварително одобрен лимит.

За тези, които са нетърпеливи да научат повече подробности за предлагания за първи път у нас жилищен кредит, още малко допълнителни параметри за него:

Срок на кредита – 25 години

  • Валута – евро
  • Финансиране – до 80 % от стойността на обезпечението
  • Обезпечение първа по ред ипотека на напълно завършен високо ликвиден масивен или монолитен имот (самостоятелна сграда, част от сграда, самостоятелен обект в сграда – масивно или монолитно строителство), находящ се на територията на Република България, собственост на Кредитоискателя/ите;

Предимства:

  • Уникален по рода си продукт без аналог на пазара на ипотечни кредити в България.
  • Специален лихвен процент – Фиксирана лихва за първите 5 години от срока на кредита;
  • Гарантирано прозрачно ценообразуване на база  на пазарен индекс за останалия период от кредита;
  • Бонус – Кредитна карта с предварително одобрен лимит;
  • Без такса за предсрочно погасяване – за кредити с изплатени над 12 месечни погасителни вноски.

ГПР: ГПР е в размер на 5,40%, при кредит в размер на 50 000 евро със срок на погасяване 20 години, фиксиран лихвен процент 4,80% за първите пет години, и плаващ лихвен процент в размер на 12М EURIBOR + надбавка след петата година, такса откриване на основна дебитна карта – 1,50 лева, превод на работна заплата по сметка в Банката, такса за разглеждане на документи, месечна такса за разплащателна сметка в размер на 1,60 лв., ползване на услугата “Времето е пари” с две комунални плащания месечно и при издадена кредитна карта. Месечната вноска е 324,48 евро без включени месечни такси. С включените месечни такси и застраховка “Злополука и заболяване” вноските възлизат на 342,17 евро. Общата сума за погасяване е 80 610.71 евро. Необходимо e сключването на застраховка „Имот“ и “Злополука и заболяване”. Разходът за застраховка „Имот“ не е включен в ГПР .

Повече информация относно Ипотечен кредит за покупка на имот в държави от ЕС и възможностите за финансиране чрез широката гама от продукти и услуги на Инвестбанк клиентите могат да получат във всички финансови центрове и офиси на  Инвестбанк в цялата страна, на тел. 0700 12 555 и на  www.ibank.bg.

 

Публикацията подготви: Стефан ПРОНЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *