Инвестират в индустриална зона край Ст. Загора

Държавата ще инвестира свои средства за изграждане инфраструктурата на бъдещата индустриална зона „Загоре“, която ще бъде върху площ от 150 дка в източния край на Стара Загора, съобщи кметът Живко Тодоров след среща с министъра на икономиката Емил Караниколов.

Той очаква до седмица в търговския регистър да бъдат внесени документите за новото общинско дружество, което ще стопанисва зоната и ще привлича инвеститори, като идеята е там да се развиват основни производства с висока принадена стойност.

На първо време единствен акционер ще бъде общината, но се очаква с 49 на сто от дяловете да се включи и държавата, след като бъде разработен идейният проект. Изборът на мястото за бъдещата индустриална  зона беше направен след цялостно проучване от експертите на „Индръсти  уоч“, които предложиха различни варианти, включително и неработещото от години летище край града.

По думите на градоначалника при желание от страна на бизнеса частни компании също могат да станат акционери, условието ще бъде закупуване на терени в зоната.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *