Инвеститорите изпратиха Wall Street нагоре

Инвеститорите получа нови възможности ощев петък, изпращайки фондовия пазар умерено нагоре за четвърти пореден ден, очаквайки коментари от председателя на ФЕД Бен Бернанке и отчет за жилищния пазар.

По време на годишната конференция на ФЕД Бернанке се очаква да говори за финансовата криза, започнала миналата година и да даде знаци относно това как ФЕД най-накрая ще си върне трилионите долари от финансовата помощ, отпусната за подкрепа на икономиката.

Изтеглянето обратно на тези пари твърде скоро може да попречи на възстановяването. Но пък чакането твърде дълго може да доведе до бърза инфлация.

Отчет за продажбите на съществуващи жилища може също така да даде на инвеститорите ясна картина за икономиката. Продажбите показват белези на живот, увеличавайки надеждите, че икономическото възстановяване вече е на път. очаква се National Association of Realtors да отчете ръст в продажбите на съществуващи жилища за четвърти последователен месец през юли.

Очаква се продажбите на стари жилища през юли да нараснат с 2.2% до 5 милиона, от 4.89 милиона през юни.

Инвеститорите се борят със смесени икономически новини през последните дни, правейки фондовия пазар неспокоен. В същото време обемите на търговия са малки, като лятото на Wall Street усилва понижението им. Малките обеми могат да изопачат покачваненто или спада на пазара.

В началото на търговията Dow Jones скочи с 0.6% до 9 408.69 пункта. Standard & Poors 500 се повиши с 0.8% до 1 015.12 пункта, а Nasdaq добави 0.5% до 1 999.88 пункта.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *