Инвеститорите отново поглеждат към икономическите новини от САЩ

Инвеститорите отново поглеждат към икономическите новини от САЩ

През първия ден на втората седмица на юли в Япония ще очакват официалните данни за текущата сметка и банковото кредитиране. Швейцарските власти пък ще оповестят нивото на безработицата в страната.

В еврозоната ще бъдат оповестени официалните данни за германското промишлено производство – водещ индикатор за развитието на икономиката, както и статистиката за търговския баланс. Междувременно Еврогрупата – официалният орган на финансовите министри на еврозоната – ще проведе разговори в Брюксел.

Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги от своя страна ще се яви пред комисията по икономически и парични въпроси в Европейския парламент в Брюксел.

Във вторник в Австралия и Нова Зеландия се очакват данните за бизнес доверието – един от водещите индикатори за състоянието на дадена икономика. Китайските власти пък ще представят официалните данни за инфлацията на потребителските цени, която съставлява по-голямата част от общата инфлация.

В Швейцария ще бъдат публикувани официални данни за продажбите на дребно, както и за потребителските разходи, които представляват по-голямата част от общата икономическа активност.

Британската статистическа служба ще оповести статистическите данни за промишленото производство, както и тези за търговския баланс.

Третият ден на седмицата ще бъде белязан от срещата на върха на Японската централна банка (ЯЦБ), която ще обяви решенията си за бъдещата монетарна политика. Японските власти ще преставят също така официалните данни за третичния икономически сектор на страната.

В Австралия ще бъде публикуван доклада за потребителските настроения, който представлява един от водещите индикатори за потребителските разходи.

Малко по-късно през деня Франция и Италия ще представят официални си статистически данни за промишленото производство.

Късно в сряда Федералният резерв ще публикува протокола от последното си заседание. Междувременно председателят на щатската централна банка Бен Бернанке ще даде пресконференция.

В четвъртък новозеландските власти ще представят данните производствената активност в страната. В Австралия пък се очаква статистиката за равнището на безработните лица.

ЯЦБ ще обяви решението си за основния лихвен процент. Съобщението ще бъде придружено от официално изявление относно паричната политика, което ще даде ясни сигнали на инвеститорите за икономическите перспективи.

ЕЦБ ще публикува редовния си месечен бюлетин, който очертава икономическите перспективи на банката. В САЩ пък ще бъде представен седмичният доклад на правителството за първоначалните молби за безработица, както и официалните данни за цените на вноса.

Последният ден на втората седмица на юни ще започне с публикуване на официалните данни за ипотечните кредити в Австралия – водещ индикатор за търсенето в сектора на жилищното строителство.

В еврозоната се очаква статистиката за промишленото производство. В САЩ пък ще бъдат публикувани данните за инфлацията на цените на производител, както и предварителни данни на Мичиганския университет за потребителското доверие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *