Инвестиционен проект Вятърен парк – Ивайловград получи сертификат клас А

Инвестиционният проект Вятърен парк – Ивайловград получи сертификат заинвестиция клас А днес. Управлението и проучванията по проекта се осъществяват от Елана Холдинг АД.

Чрез проекта Вятърен парк – Ивайловград ще се изгради ветроенергиен парк, състоящ се от 9 ветрогенератора в района на град Ивайловград. Паралелно с това, инвеститорите планират да изградят допълнително още 7 ветрогенератора в землището на с. Попско, като по този начин общият брой на ветрогенераторите ще достигне 16. Ветрогенераторите ще бъдат с единична мощност 3 MW всеки или обща номинална мощност 48 MW. Очакваното ефективно годишно производство на енергия ще бъде в размер на 84 364 MWh.

Инвестицията във Вятърен проект – Ивайловград е близо 30 млн. евро, като вятърният парк ще бъде изграден до края на 2010 г. В рамките на изпълнението на проекта ще бъдат въведени редица инфраструктурни подобрения на територията на общината, включително изграждане и подобряване на пътната мрежа в рамките до 5 км, свързваща селата Попско и Пашкул. При изграждането на парка ще се повиши временната заетост в района на община Ивайловград с над 50 работни места, а в процеса на експлоатация трайно ще се ангажират 14 души. Проектът предвижда поддържане на инвестицията за период от 25 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *