Индексите на БФБ завършиха деня изцяло на положителна територия

На Българска фондова борса се сключиха сделки на обща стойност 900 хил. лева, а родните индекси завършиха деня изцяло на положителна територия, като най-висок ръст от 0.93% записа SOFIX, който се изкачи до ниво от 460.2 пункта.
Най-висок оборот за деня с една единствена пакетна сделка на стойност 390 хил. лева записа „Асенова крепост” АД, като акциите на дружеството се продадоха за 11.75 лева за един брой, което е с 6% по-ниско от предишната им цена на затваряне.
След големите прехвърляния по позицията на „Булгартабак –холдинг” АД от последните дни, днес при по скромна търговия пазарната оценка на компанията се покачи с 5% до 105 лева за една акция.
По-ниски ръстове под един процент записаха „Софарма” АД, „Адванс Терафонд” АДСИЦ и „Биовет” АД.
„Стара планина Холд” АД отчете спад от 1.33%, а минимално понижение под половин процент записа „Българска роза-Севтополис” АД.
На компенсаторния пазар всички инструменти се оцветиха в червено като жилищните и компенсаторните записи се обезцениха и завършиха на цена от 39 стотинки за лев номинал, а земеделските бонове паднаха до 49 стотинки за един брой.
Европейските акции изтриха печалбите си от началото на деня и завършват без особени промени, а на американските пазари инвеститорите очакват края на двудневната среща на Федералния резерв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *