Индонезия пита за нашия тютюн

Тютюн и кориандър. Това са две от търсените култури за износ от България за Индонезия.

Намеренията за бизнесконтакти в тази посока представители на 10-та икономика в света обявиха именно в един от регионите ни, където се произвеждат най-качествените ориенталски тютюни -Хасково.

В областния град в петък посланикът на Индонезия у нас Бунян Саптомо се срещна с представители на местната власт и бизнеса от областта.

Срещата е предварителна по покана на Хасковската търговско-промишлена палата и е заради предстоящото посещение на наши фирми на световното изложение „Индонезийски ресурси“, което ще се проведе в началото на октомври в Джакарта.

България е 4-тия партньор на Индонезия на Балканите след Турция, Гърция и Румъния, каза посланик Сантомо. Той посочи, че страната му се конкурира с България във водещия си експортен отрасъл – текстил, в горското стопанство и обувния бизнес. Отбеляза обаче, че за миналата година Индонезия е внесла 7 млн. т.зърно и 2 млн. т. соя, както и много и различни хранителни продукти.

И ако от Индонезия имат намерение за внос на български тютюн, то препоръчват на българския бизнес да обърне внимание на индонезийските висококачествени каучук и палмово масло. Освен това Индонезия превзема пазарите през последните години и в производството на електроника и автомобили, презентира Бунян Саптомо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *