Индустриален холдинг Доверие купува Токуда банк

„Индустриален холдинг Доверие“ – дъщерно дружество на на „Доверие обединен холдинг“, е подписал предварителен договор за покупката на 99,53% от Токуда банк, съобщиха от холдинга. Продавач „Интернешънъл хоспитал сървис“ (ИХС), което освен банката у нас държи и дружества, опериращи в областта на здравеопазването.

Преди финализирането на сделката са необходими разрешения от Комисията за финансов надзор, Комисията за защита на конкуренцията и БНБ. Необходимите документи за това вече били депозирани. От холдинга допълват, че спецификата на сделката и необходимостта от защита на интересите на близо 148 000 акционери на „Доверие обединен холдинг“ и на интересите на продавача и спазването на българското законодателство не позволяват разкриването на повече конкретни данни.

„Инвестицията във финансова институция е напълно естествена за „Доверие“, което разширява и диверсифицира портфолиото си. Подобно инвестиционно решение е и в полза на акционерите на холдинга, а и показва доверието на ръководството на холдинга към стабилността и перспективите за развитие на българската банкова система“, заяви председателят на Надзорния съвет на „Доверие обединен холдинг“ Радосвет Радев.

„Интернешънъл хоспитал сървис“ (ИХС) е сключило договора за продажба на своите акции в банката, за да може да насочи повече усилия и ресурси към своята основна дейност – здравеопазването. Нещо повече, според ИХС една диверсифицирана бизнес група с дълбоки корени в този регион ще има по-големи възможности да ускори развитието на банката в полза на нейните служители и клиенти“, коментира Артур Стърн, председател на Надзорния съвет на Токуда банк.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *