Интересът към поддръжката на магистрали е слаб

Едва четирима кандидати се явиха в конкурса на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за поддръжката на магистралите „Люлин“ и „Струма“. Това стана ясно, след като в края на миналата седмица изтече крайният срок за подаване на оферти в търга за превантивно, текущо, зимно и аварийно поддържане на двата аутобана.

Очевидно ангажиментът за 4 години напред и прогнозната стойност от 10 млн. лв. са се оказали не толкова привлекателни, както апетитните поръчки за изграждането на малко километри срещу десетки милиони левове. С поръчката АПИ търси изпълнител за 48 месеца, а цената е основният критерий за класиране на подадените предложения. Всъщност става дума за изцяло новопостроени участъци – около 20 км по „Люлин“ и 56 км от „Струма“. Друго изискване е през последните пет години кандидатите да са изпълнявали строителство, сходно с предмета на поръчката.

Зад един от кандидатите – обединението „Агропът поддържане“ – са „Пътстрой 92“ и „Пътища и съоръжения“, собственост на Цоло Вутов, и благоевградската „Агробилд“. В надпреварата участва и държавното дружество „Автомагистрали“, което поддържа части от магистралите „Хемус“ и „Люлин“, информира в.Сега. Неговото ръководство наскоро беше сменено след инцидента в тунела на „Хемус“, при който паднала лампа уби жена. Консорциумът „Екомагистрали 2017“ е от две фирми в бизнеса с отпадъците и чистота – „Еко ресурс – р“ „АЕС Х“, заедно със строително дружество от Разлог – „Мейсън мастърс“. Кандидат за поддръжката на новите километри от двете магистрали е и „Мегаинвест холд“, Дупница, която заедно с „Трейс“ е имала ангажимент за „Люлин“ преди години.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *