Искат мораториум върху строителството в Слънчев бряг

Собственици на хотели в Слънчев бряг настояват правителството да наложи мораториум върху сделките и строежите в курортния комплекс, както и в Несебър и за обекти, които се намират върху изключителна държавна собственост. Това съобщи Стамат Мешинов, собственик на хотел в курорта. Подписите на над 30 собственици на хотели в комплекса стоят под писмо, изпратено да президента и министър-председателя. Писмото е адресирано и до министрите на околната среда и водите и на регионалното развитие и благоустройството, предаде БТА.

Мешинов каза, че собствениците настояват за публичност върху сделките с държавната собственост, както и по концесиите за плажните ивици.

Той уточни, че повод за позицията на хотелиерите са информации за предстоящо преобразуване на изключително държавна собственост, каквато е пясъчната ивица, в публично-държавна. Според него по този начин се подготвя разпродаването на подобна собственост.

Собствениците изразяват настояване в писмото си да бъде спряна евентуална процедура по превръщането на плажната ивица и запазените дюни в южната част на комплекса в строителна площадка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *