Искат оставката на министър Божидар Димитров

Бургас /КРОСС/ Млади социалисти от Бургас искат оставката на министър  Божидар Димитров. Поводът за това е интервюто, което даде Димитро за пресата,  в което избухна, заради въпрос на журналист за автентичността на мощите на Св. Йоан Предтеча, открити край Созопол и съмненията изразени от  някои археолози.
„Защо бе, майка му стара, защо толкова злоба, бе?! Е, това не мога да си го обясня при тоя шибан народ, при тия шибани колеги… Ние, българите, сами ще се изядем, наистина!“, каза Божидар Димитров пред в. „Дневник“.
В текста на декларацията на социалистите се настоява за оставката на Божидар Димитров като миистър, отговарящ за българите в чужбина. „Смятаме, че подписката за отстраняването му трябва да започне от Бургас, защото той бе избран за мажоритарен депутат от 2-ри многомандатен избирателен район Бургас от листата на ПП ГЕРБ. Хората, които са облекли с доверие Божидар Димитров, имат правото да му поискат и отговорност за неадекватното и недопустимо поведение“, пишат младите социалисти.
„За съжаление, поведението на Божидар Димитров е знаково за характера на управлението на страната. Преди време премиерът Бойко Борисов нарече българите „лош материал“, сега изглежда логично неговия министър да стигне до по-крайни квалификации“, се казва в декларацията.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *