Испания увеличава данъците на богатите

Испанските власти планират да увеличат данъците на лица с високи доходи и на корпорации в новия си бюджет за 2021 г.

Испанското правителство ще "харчи" над $3 милиарда годишно в помощ на най-бедните домакинства - Money.bg

Премиерът Педро Санчес и вицепремиерът Пабло Иглесиас подробно описаха новия план, който поставя голям акцент върху социалните политики, необходими за облекчаване на икономическото въздействие, причинено от коронавируса, информира http://bulgaros.ovh.

„Това е прогресивен бюджет; изключително е поради ситуацията и поради размера на публичните инвестиции. Първата цел е да се възстанови това, което кризата ни отне поради пандемията. Втората е да модернизираме нашия продуктивен модел. И третата е да укрепим нашата социална държава“, каза Санчес, цитиран от испанските медии.

Между 462 и 1015 евро месечно: кой има право на базов доход в Испания? | Новини и анализи от Европа | DW | 02.06.2020
 Ходът ще засегне около 17 000 души, които се класират сред най-богатите данъкоплатци в Испания с годишни доходи над 200 000 – 300 000 евро, съобщи „Ел Паис“. Това увеличение, подчертаха Санчес и Иглесиас, ще помогне за финансирането на бюджета на страната за 2021 г., и е рекордна публична инвестиция от близо 239,8 млрд. евро.

Наред с други мерки новият бюджет намалява удръжките за частни пенсионни планове, установява минимален данък за компаниите, ограничава капиталовите печалби от дъщерни дружества на големи компании и намалява настоящите освобождавания от корпоративен данък за дивиденти.

Испания ще въвежда безусловен базов доход за най-обеднелите от пандемията - DUNAVMOST.com
 Споразумението между Санчес и Иглесиас, което беше много трудно да се постигне поради многото различия между двамата лидери на управляващата коалиция, сега трябва да бъде подкрепено от испанския парламент.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *