Истанбулския Капалъчаршъ пострада от коронавируса

Търговията на истанбулския Капалъчаршъ, един от най-старите пазари в света, стана жертва на коронавируса, който причини спад от 60 на сто на посетителите.Истанбулския Капалъ чаршъ пострада от коронавируса.

Резултат с изображение за „капалъ чарши“

Броят на туристите е намалял драстично заради епидемията от коронавирус в световен мащаб, а търговците са обезпокоени, че ситуацията допълнително ще се влоши, съобщава турският в. „Дюня“, информира Expert.bg.

Резултат с изображение за „капалъ чарши“

Хасан Фърат, председател на сдружението на търговците на Капалъчаршъ, споделя, че броят на туристите е намалявал и преди в определени периоди. По думите му обаче пазарът изживява най-големия си спад на посетители и търговски оборот именно в настоящия период.Истанбулския Капалъ чаршъ пострада от коронавируса.

„Започнахме добре тази година. Не идват европейски и американски туристи, но мястото им заеха посетители от Далечния изток и арабския свят“, казва той. „През последните 10 дни броят на посетителите рязко намаля заради епидемията, имаме спад с около 60 на сто“, оплака се Фърат.

Резултат с изображение за „капалъ чарши“
 Той допълни, че магазините в последните дни затварят в 17.30 часа, макар че дори през зимните месеци са оставали отворени до 19:00 часа.
Резултат с изображение за „капалъ чарши“

Капалъчаршъ с обща площ от 31 000 кв.м. се разпростира се на 64 улички, има 22 входа и помещава 3600 магазинчета.

В Турция до момента няма официално потвърден случай на заразен с коронавирус, информира Expert.bg.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *