Исторически замъци в Португалия ще стават хотели

Лисабон иска да продаде шест исторически замъка, като ги възстанови и превърне в луксозни хотели, съобщиха местните власти. Дворците, от 18-ти и 19-ти век, ще бъдат обявени за продажба от следващия месец.
Цените им ще варират от 400 хиляди до 4 милиона евро, което се очаква да донесе 13 милиона евро на затъналата в дългове столица на страната, направила вече съкращения на разходите си в размер на 250 милиона евро през последните две години.
Сред предстоящите да се разпродадат исторически сгради е Паласио Панкас Палха, чиято стартова цена е 4 милиона евро – най-скъпо и най-голямо имение за продан, с частна градина и „романтичен характер“.
Според кмета на Лисабон Антонио Коста, не става дума само за опазване на историческото наследство на града, но и за разнообразяване на избора от хотели, предлагани на туристите.
Плановете също така предвиждат обновяване на сградите, някои от тях са толкова зле поддържани, че са затворени за публика.
Всяка реновационна дейност ще бъде извършвана с придържане към оригиналните структури и декорации на замъците. Превърнати в хотели, те ще предлагат между 15 и 40 стаи за посетители, с което в града ще се предложат нови 250 хотелски стаи.
Според Витор Коста, президент на Лисабонската туристическа асоциация, много от големите хотелски вериги са проявили интерес към предстоящата разпродажба на замъците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *