Италианците си връщат предкризисното богатство след 12 г.

На италианците ще са нужни 12 г., при сегашните темпове на икономически растеж., за да достигнат отново равнищата на лично богатство, които са имали преди началото на кризата.

Това показва публикуваното изследване на италианската конфедерация на търговците на дребно Конфкомерчо (Confcommercio), цитирано от БТА.

Икономиката на Италия изпитва затруднения поне от 15 години, но през последните седем години е в особено лошо състояние, страдайки от двойна рецесия, довела до удвояване на безработицата до около 13 процента.

Брутният вътрешен продукт (БВП) на глава от населението се сви с 12,5 процента през периода 2007-2014 година и няма да се върне на предкризисните равнища преди 2027 година, според проучването на търговската асоциация.

Изчисленията на Конфкомерчо се основават на допускането, че годишният темп на икономически растеж в Италия ще бъде средно 1,25 процента за прогнозния период, а населението ще се увеличава с 0,2 на сто на година.

Данните на Световната банка сочат, че в Германия предкризисните нива на БВП на човек са възстановени и превишени през 2013 година, докато Франция, Великобритания и Испания още не са наваксали загубеното.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *