И Ванко 1 остана без имот

Пловдивският окръжен съд отне в полза на държавата имущество на стойност 78 000 лева, собственост на Ванко 1 и малолетния му син Петър Главчев.
Делото беше образувано по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. Съдът отне недвижим имот в с. Ягодово, Пловдивско, с площ от 710 кв.м., заедно с построените в него двуетажна масивна жилищна сграда, едноетажна полумасивна постройка и стопанска сграда, които се водят на името на малкия Петър Главчев. Ванко 1 се прости и с два леки автомобила “Мерцедес“ и “БМВ“, негова собственост, както и с дяловете си в две дружества “Ар енд би ентъртеймънт“ и “Наксел“ ООД, съобщи Plovdiv24.bg
Иван Главчев е с влязла в сила присъда от 2007 г. за престъпление, което попада в приложното поле на закона, и притежава собственост, чиято стойност е значителна и за която ответниците не установиха законен източник, аргументираха се магистратите. Защитниците на Ванко 1 не успяха да докажат наличието на доходите, които са послужили за придобиването на спорното имущество. Съдът не кредитира показанията на разпитаните свидетели, които твърдят, че са давали конкретни суми на ответниците, тъй като част от тях са в близка родствена връзка с тях, а също и показанията им са неясни и неподкрепени от писмени доказателства, се казва в мотивите за решението. То обаче не е окончателно подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив.
Само преди месец Пловдивският окръжен съд отне в полза на държавата поземлен имот в Пловдив, с площ от 416 кв.м., заедно с построената в него 7-етажна административна сграда, предназначена за хотел на олща стойност 810 502 лв., собственост на бащата на Иван Главчев – Петър Главчев. Делото отново беше образувано по искане на Комисията “Кушлев“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *