И хонорарът на Доган се оказа поредният балон на управляващите

София /КРОСС/ Ахмед Доган е съгласен да се разкрие съдържанието на консултантската поръчка за „Цанков камък“. Това съобщи депутатът от ДПС Камен Костадинов, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.  Костадинов обясни, че разкриването на поръчката трябва да стане със съгласието на фирмата-възложител, която след реализиране на сделката става собственик на този интелектуален труд. Според Костадинов един политик също може да извършва консултантски услуги. Депутатът отново заяви, че конфликт на интереси по поръчката няма и че сумата, която е получил Доган, не идва от държавата.
Костадинов уточни, че става въпрос за бъдещ проект, който все още не е реализиран. Договорите са декларирани в Националната агенция за приходите, където Ахмед Доган се е регистрирал по ДДС, обясни Костадинов и допълни, че лидерът на ДПС е получил авансово плащане през 2008 г., което е отразил в данъчната си декларация пред Сметната палата, а останалата част от парите е получена през 2009 г. и предстои също да бъде декларирана. На въпрос дали ДПС се притеснява, че критиките й срещу правителството могат да доведат до натиск от страна на правоохранителните органи върху тях, Костадинов отговори: „Ако поведението на правоохранителните органи се формира от политическото поведение на опонентите на управляващите – тежко и горко за държавата“. Зам.-председателят на партията Лютви Местан допълни: „Нашата политическа оценка за управленските решения ще зависи единствено от съдържанието на тези решения. Дали сме изострено критични, или малко по-критични, или усетите позиция на подкрепа към някои от решенията – зависи не как ГЕРБ се отнася към ДПС, а от това какви решения предлага. Депутатът Алиосман Имамов коментира, че правителството си е поставило за приоритет страната ни да влезе в еврозоната, но оценките по отношение на България в тази посока не били много оптимистични. Дори имало сериозни намеци, че този приоритет в крайна сметка ще попречи на България да излезе от кризата. Имаме чувството, че това правителство е по-скоро с нагласата да харчи готови пари, отколкото да има адекватна политика за генериране на приходи, посочи Лютви Местан.
Според зам.-председателя на ДПС Христо Бисеров ключовите думи от междинния доклад на ЕК за напредъка в правосъдието на първи прочит са липсата на конкретни измерими и съдържателни резултати.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *