И Bank of America изненада Wall Street

Най-голямата банка по активи в САЩ – Bank of America Corp., отчете печалба за първото тримесечие на годината в размер на 4,24 млрд. долара, което е четири пъти повече в сравнение с постигнатата печалба за същия период на миналата година.
Печалбата на акция възлезе на 44 цента за тримесечието, въпреки че Wall Street очакваше 4 цента на акция.
Така, Bank of America става поредната банка в САЩ, която успява да „бие” прогнозите на икономисти и анализатори от „улицата”.
На 9 април вторият по големина ипотечен кредитор в страната Wells Fargo отчете печалба от 3 млрд. долара или 55 цента на акция при очаквана печалба от 23 цента на акция.
От своя страна американският финансов гигант Citigroup изненада приятно инвеститорите, като отчете нетна печалба от 1,6 млрд. долара за първите три месеца на годината, въпреки че много наблюдатели очакваха институцията да отчете загуба.
Goldman Sachs също изненада пазарите, като съобщи, че нетната печалба за първите три месеца на годината възлиза на 1,8 млрд. долара, или 3,39 долара за акция. Това нахвърли повече от два пъти прогнозите за печалба за акция от 1,64 долара.
Американската банка JPMorgan обяви печалба зa третото тримесечие на годината от 527 млн. долара или 11 цента на акция при очаквана загуба от 18 цента на акция.
Силната печалба на Bank of America се дължи до голяма степен на търговия с ценни книжа от брокерското подразделение на банката, както и на рефинансиране на ипотечни кредити.
Въпреки добрите резултати Bank of America е заделила 13,4 млрд. долара провизии за лоши кредити, резултат от задълбочилата се рецесия и ръста на безработицата в САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *