Какво ни очаква през седмицата на родната борса

На родната борса тази седмица очакваме да дойде края на ваканционния сезон и да се засили активността на родните инвеститори.
Днес на общо събрание се събират акционерите на „Балканстрой” АД – Разлог, а утре е насрочено извънредно заседание за „Премиер Фонд” АДСИЦ, където ще се приемат промени в устава и органите на управление на дружеството. В сряда общото събрание на акционерите на „Булгари резерв пропъртис” АДСИЦ ще приеме годишния финансов отчет за 2012-та год., а на Българска фондова борса ще започнат да се търгуват правата за увеличение на капитала на Софарма имоти АДСИЦ. Във вторник дивиденти ще раздават „Стара планина холд” АД, а в четвъртък „Интерсолар” АД Варна и „Складова техника” АД – Горна Оряховица.
Утре НСИ ще изнесе данни за продажбите в промишлеността, строителството и търговията, както и информация за средствата за подслон и местата за настаняване за юли. Във вторник също така можем да очакваме и предварителни данни за вътрешнообщностната търговия със стоки през юни и търговията със стоки с трети страни за юли. В четвъртък ще разберем индекса на потребителските цени за предходния месец август.
В последния работен ден от седмицата БНБ ще публикува статистика за всички застрахователни, презастрахователни и здравноосигурителни дружества за юни 2013-та година.
На международната сцена на фокус остават обстановката в Сирия и евентуалните промени в паричната политика на Федералния резерв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *