Какво реши Русия за биткойна

След три годишни дебати за това дали да забрани биткоин Руските данъчни служби обявиха биткоин и криптопарите за чуждестранна валута.

 

След три години несигурност и колебание Русия взе решение за биткойна и криптовалутите.В документ, издаден на 29 ноември 2016, Федералната  данъчна  служба  на Русия най-накрая  взе становище относно законността на ползване и сделките с  Bitcoin. В документа категорично заяви, че няма законова забрана на сделките с криптовалути.

Въпреки притесненията си от прането на пари и възможните връзки  с  тероризма Федералната данъчна служба  разреши и обяви  законността на Bitcoin . Решението е , че всички търговски операции, свързани с Bitcoin и всяка друга криптовалута  трябва да се разглеждат като чужди или външни ценни книжа. В действителност, това по същество прави купуването и продаването на Bitcoin и другите криптовалути парична сделка.

Въпреки това си  изявление се посочва, че руските власти може да разследват всеки, който използва Bitcoin и криптовалутите за пране на пари и тероризъм

 

 

 

 

financebg.com

.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *