Как да направим България по-добро място за инвестиции

Кръгла маса ще събере представители на обществения и частен сектор, за да определят начините за взаимодействие между държавните институции и бизнес организациите за развитие на стратегията, правната рамка и добрите практики за насърчаване на инвестиционния процес в България.
Форумът е организиран от Американската търговска камара в България. Ще се проведе на 12 април 2010 г. (понеделник) в хотел Шератон, зала Роял, от 10 часа. Темата е „България: Привлекателна дестинация за инвестиции”. Осигурен е превод на български език.
Участниците в дискусията ще обобщят фактите и ще направят препоръки за увеличаване на секторите в българската икономика, които да са привлекателни за чуждестранните инвеститори. Сред говорителите са Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетика и туризма на България, Джеймс Б. Уорлик, посланик на САЩ в България, Евгени Ангелов, зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма, Стефан Иванов, вицепрезидент на Американска камара и управител на Ситибанк България, мениджъри на големи международни фирми, които развиват дейност в България. За участие са поканени посланици и търговски аташета на страните от ЕС, страните от Югоизточна Европа, Япония и Китай.
На кръглата маса ще бъде представен финансирания от Американската агенция за международно развитие (USAID) инвестиционен портал – InvestNet.bg. Порталът се разработва от Американския университет в България, в сътрудничество с Американската търговска камара и софтуерната компания Истисофт.
InvestNet.bg си поставя амбициозната задача да свърже държавни институции, общини, секторни организации и асоциации, български и чуждестранни инвеститори.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *