Как да управлявате компютъра си дистанционно

Има много причини, поради които да желаете да имате дистанционно управление за вашия компютър. Може би се нуждаете от достъп до вашите файлове, когато сте извън дома си или пък ви се ще да контролирате домашния си компютър от дивана. без са налага да търсите място на мишката и клавиатурата.

Две са опциите да използвате смартфона и таблета си като дистанционно управление за вашия компютър, пише digital.bg. Едната е като използвате пълния клиент за отдалечен достъп, който ще предава изображения от вашия монитор към вашия телефон или таблет. Тази опция обикновено е по-мощна, но също така е малко по-сложна и се предпочита от по-напреднали потребители.

Другата възможност е да използвате приложение за отдалечен достъп. Те не предават видео или звук и работят повече като обикновено дистанционно управление за вашия компютър. Ето как да управлявате компютъра дистанционно:

Chrome Remote Desktop

Ако сте редовен потребител на Chrome, може би най-добрият избор за дистанционно контролиране на вашия компютър е Chrome Remote Desktop. След като инсталирате това разширение за Chrome на компютъра (Windows или OS X), ще имате лесен достъп до него от съответното официалното приложение на Android или iPhone.

Microsoft Remote Desktop

Дългогодишните потребители на Windows са запознати с решението на Microsoft за отдалечен десктоп контрол. Макар че Microsoft Remote Desktop може да работи само за Windows машини, на разположение е приложение за Android, iOS и Windows Phone. Microsoft актуализира въпросното приложение доста редовно.

Remote Mouse

Remote Mouse e безплатно приложение за Аndroid, iOS, Windows, OS X или Linux. Достъп до допълнителни функции, като контрол на медийни файлове и достъп до функционалните бутони изискват платен абонамент.

Unified Remote

Приложението Unified Remote е подобно на Remote Mouse, но предлага допълнителни вградени възможности като LAN поддръжка, гласови команди, инфрачервени и NFC инструменти за поддържаните телефони и контрол на различни музикални услуги като iTunes, Spotify и VLC. То е безплатно и работи с безплатен сървър за Windows и OS X, но ще трябва да отключите пълната версия за всички разширени функции. На Android това е направено с отделно приложение, на iPhone и iPad можете да отключите функциите с покупка в самото приложение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *